حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

جمعه, ۱۵ آبان , ۱۴۰۵ Friday, 6 November , 2026 ساعت تعداد کل نوشته ها : 194 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 1 تعداد دیدگاهها : 0×
رتبه‌بندی مدارس غیردولتی از مهرماه آغاز می‌شود
  • ۱۴۰۵-۰۵-۱۹ ساعت: ۸:۳۷
  • شناسه : 668
    بازدید 33
    ♥2

    رتبه‌بندی مدارس غیردولتی آغاز شد. رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی اعلام کرد این فرایند برای ارزیابی و ساماندهی بهتر این مدارس در حال اجراست.

    پ
    پ

    به گزارش پایگاه خبری ایلام معلم، احمد محمودزاده، رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی، در نشست خبری معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه رشد و پیشرفت جمهوری اسلامی ایران بر پایه دانش‌آموزان امروز شکل می‌گیرد، گفت: اقتدار کشور از دل آموزش و پرورش برمی‌آید و نسل آینده، پشتوانه اصلی این اقتدار در عرصه‌های مختلف است.

    وی با اشاره به تأکیدهای سال‌های گذشته رهبر معظم انقلاب درباره جایگاه علم، افزود: قدرت علمی یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های اقتدار ملی در حوزه‌های نظامی و سیاسی است و امیدواریم این مسیر با شتاب بیشتری ادامه یابد.

    محمودزاده همچنین با اشاره به آخرین تحولات کشور و آرزوی سلامتی برای مقام معظم رهبری اظهار کرد: خبر دیدار و ارتباط رئیس‌جمهور با رهبر انقلاب در روز گذشته، خبری امیدبخش بود و در این نشست درباره مسائل اقتصادی، نظامی و برنامه‌های آینده جمهوری اسلامی ایران در شرایط کنونی گفت‌وگو شد.

    برگزاری آزمون‌های نهایی پایه‌های یازدهم و دوازدهم

    وی با اشاره به فعالیت‌های آموزش و پرورش در روزهای پایانی سال تحصیلی گفت: این روزها آموزش و پرورش در آستانه جمع‌بندی سال تحصیلی قرار دارد و آزمون‌های نهایی پایه‌های یازدهم و دوازدهم نیز با وجود فضای خاص و فشارهای بیرونی برگزار شد.

    محمودزاده افزود: با همراهی و ایستادگی وزیر آموزش و پرورش، این آزمون‌ها در محیطی آرام در مدارس برگزار شد و امیدواریم نتایج آن برای آغاز سال تحصیلی آینده به‌موقع و دقیق اعلام شود.

    وی ادامه داد: برنامه‌ریزی برای جمع‌بندی سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۵ و همچنین اجرای رویداد مهم «پروژه مهر» در حال انجام است و در نشست‌های هفتگی وزارت آموزش و پرورش، این موضوع به‌طور مستمر دنبال می‌شود. برای استان‌ها نیز مسئولانی به‌عنوان معین معرفی شده‌اند.

    محمودزاده گفت: بنده نیز از معین‌های پروژه مهر در استان چهارمحال و بختیاری هستم و طی تابستان، با وجود مشکلات و کمبودها، تاکنون دو نشست حضوری و چندین جلسه مجازی درباره این طرح برگزار کرده‌ایم. امیدواریم امسال بازگشایی مدارس با نظم و آمادگی کامل‌تری نسبت به سال‌های گذشته انجام شود.

    آموزش هوش مصنوعی به یک میلیون دانش‌آموز و ۲۱۰ هزار معلم

    وی در تشریح برنامه‌های مربوط به مدارس غیردولتی و توانمندسازی نیروی انسانی اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین محورهای کاری، توانمندسازی نیروهاست و بخشنامه مربوط به آن به استان‌ها ابلاغ و در حال اجراست.

    محمودزاده با تأکید بر نقش محوری معلم در آموزش و پرورش گفت: هر اقدامی که برای معیشت، ارتقای دانش و توانمندسازی معلمان انجام شود، به تربیت سرمایه‌های آینده کشور و پیشرفت جامعه کمک خواهد کرد.

    وی افزود: برای تابستان امسال، بخشنامه آموزش معلمان در سه حوزه صادر شده که یکی از مهم‌ترین آنها آموزش هوش مصنوعی است.

    محمودزاده با اشاره به برنامه دولت در حوزه اقتصاد دیجیتال تصریح کرد: یکی از اهداف جدی دولت و برنامه هفتم توسعه، تربیت ۵۰۰ هزار نیروی آماده‌به‌کار برای اقتصاد دیجیتال با مهارت‌های مورد نیاز آینده کشور است.

    وی ادامه داد: این مسیر را از مدارس آغاز کرده‌ایم و تاکنون آموزش هوش مصنوعی برای حدود یک میلیون دانش‌آموز و نزدیک به ۲۱۰ هزار معلم شروع شده است.

    محمودزاده گفت: این آموزش‌ها در سه قطب از پنج قطب کشور آغاز شده و در برخی مناطق نیز به پایان رسیده است؛ برای نمونه در قطب اول تربیت مدرس انجام شده و در قطب دوم نیز همین روند دنبال شده است.

    وی تأکید کرد: آموزش هوش مصنوعی و پرورش دانش‌آموزانی با مهارت‌های بومی در این حوزه از موضوعات جدی مورد توجه ماست و این برنامه‌ها برای معلمان و دانش‌آموزان به‌صورت کاملاً رایگان اجرا می‌شود.

    محمودزاده خاطرنشان کرد: این طرح با همکاری وزارت ارتباطات و معاونت علمی ریاست جمهوری پیش می‌رود.

    آموزش‌های مدرسه‌محور برای معلمان

    وی دومین محور توانمندسازی را آموزش‌های مدرسه‌محور دانست و گفت: حدود یک‌سوم مدارس کشور که نزدیک به ۸۰۰ هزار دانش‌آموز را دربر می‌گیرد، به‌صورت مجتمعی و شعبه‌ای اداره می‌شوند.

    محمودزاده افزود: برای این مدارس مجوز صادر شده تا پس از طرح موضوع در کارگروه‌های استانی، دوره‌های مورد نیاز به‌صورت مدرسه‌ای برای معلمان برگزار شود.

    وی ادامه داد: عناوین دوره‌ها به استان‌ها ابلاغ شده و مدارس موظف‌اند این آموزش‌ها را برای معلمان خود اجرا کنند.

    وی سومین محور را مربوط به همه معلمان مدارس دولتی دانست و گفت: این برنامه در چارچوب همان ۳۶۰ ساعت آموزشی پیش‌بینی‌شده برای معلمان اجرا می‌شود تا در ادامه، کارت صلاحیت معلمی برای آنان صادر شود.

    محمودزاده افزود: این طرح ادامه برنامه‌های سال‌های گذشته است و امسال تلاش می‌کنیم مجموع آموزش‌ها به ۳۶۰ ساعت برسد تا کارت صلاحیت معلمی برای معلمان صادر شود. بخشنامه مربوط نیز ابلاغ شده است.

    اجرای طرح «اتقان» و توسعه فرهنگ نماز

    وی با اشاره به سه برنامه آموزشی دیگر گفت: یکی از طرح‌های مورد تأکید، طرح «ادغام» برای معلمان دوره ابتدایی است و همه معلمان این دوره باید در همین ایام آن را طی کنند تا از مهرماه بتوانند به‌طور کامل در مدارس دولتی فعالیت داشته باشند.

    محمودزاده افزود: طرح دوم، توسعه و تعمیق فرهنگ نماز است که با همکاری دستگاه‌های مختلف در حال اجراست. طرح «اتقان» را با همکاری ستاد عالی قرآن و طرح توسعه فرهنگ نماز را با همکاری ستاد اقامه نماز دنبال می‌کنیم.

    وی ادامه داد: برای مشاوران، معاونان پرورشی و سایر همکاران ستادی که در مدارس حضور دارند نیز آموزش‌های مرتبط با نماز پیش‌بینی شده است، زیرا نماز از برنامه‌های مهم وزارت آموزش و پرورش به شمار می‌رود.

    محمودزاده گفت: مقام عالی وزارت نیز شخصاً به‌صورت وبیناری در این نشست‌ها حضور دارند و استان‌ها هم در آن مشارکت می‌کنند.

    وی افزود: در مدارس غیردولتی نیز برنامه نماز به‌صورت جداگانه و با همکاری معاونت پرورشی و فرهنگی دنبال خواهد شد.

    وی با اشاره به برنامه استقرار مشاوران در مدارس گفت: یکی از دوره‌های آموزشی برای مشاوران است تا در مدارس، به‌ویژه مدارس هدف، مستقر شوند.

    محمودزاده افزود: حدود ۱۰۰ منطقه آموزشی کشور در شمار مناطق هدف طرح نماز قرار دارند و در این مناطق، رصد، پایش و غربالگری انجام می‌شود.

    وی ادامه داد: در این مناطق باید زمینه استقرار مشاوران در مدارس فراهم شود و آموزش‌های لازم نیز به آنان داده شود تا از ابتدای مهرماه، همزمان با ثبت‌نام دانش‌آموزان و اجرای طرح رصد و غربالگری، خدمات مشاوره‌ای به دانش‌آموزان نیازمند ارائه شود.

    محمودزاده تأکید کرد: آموزش‌های لازم برای مربیان و مشاوران ارائه خواهد شد و در حوزه توانمندسازی نیروی انسانی نیز برنامه‌ای گسترده با اعتبارات ابلاغ‌شده از سوی سازمان مدارس و مراکز غیردولتی برای معلمان اجرا می‌شود.

    راه‌اندازی سامانه ماده ۱۸ مکرر برای شفافیت مدارس غیردولتی

    وی در ادامه با اشاره به سه اقدام مهم در حوزه مدارس غیردولتی فناورپایه گفت: یکی از این برنامه‌ها آموزش هوش مصنوعی است و برنامه دیگر، سامانه‌ای است که بر اساس تکلیف قانونی ماده ۱۸ مکرر ایجاد شده است.

    محمودزاده افزود: این سامانه اکنون فعال شده و رونمایی آن نیز انجام گرفته است. برخی از خبرنگاران نیز در جلسه شورای راهبردی مربوط به این موضوع حضور داشتند.

    وی اظهار کرد: این سامانه با هدف شفافیت و ارائه اطلاعات دقیق به خانواده‌ها و دستگاه‌های نظارتی و بر اساس تکلیف قانونی ماده ۱۸ مکرر طراحی شده است.

    محمودزاده گفت: خانواده‌ها می‌توانند از طریق پنل مدیریتی مدرسه، از مرحله ثبت‌نام تا بررسی شهریه، پیگیری برنامه‌های آموزشی و پرورشی و حتی ارتباط با معلمان را دنبال کنند و در صورت وجود شکایت یا گزارش، آن را در سامانه ثبت و پیگیری کنند.

    وی ادامه داد: این سامانه در اختیار دستگاه‌های نظارتی، خانواده‌ها و مجموعه آموزش و پرورش قرار دارد و خانواده‌ها می‌توانند با رمز و گذرواژه‌ای که از طریق فناوری در اختیارشان قرار می‌گیرد، وارد سامانه شوند و امور مدرسه را از نزدیک بررسی کنند.

    تفکیک شهریه از هزینه لباس، غذا و فوق‌برنامه

    محمودزاده درباره شهریه مدارس غیردولتی، که همواره از پرسش‌های اصلی خانواده‌ها و رسانه‌هاست، اظهار کرد: در این سامانه مشخص می‌شود که خانواده دقیقاً چه میزان شهریه باید پرداخت کند و این مبلغ در برابر چه خدماتی دریافت می‌شود.

    وی افزود: در سامانه، هزینه‌های مربوط به لباس، میان‌وعده، غذا و ناهار و همچنین فعالیت‌های آموزشگاهی از یکدیگر تفکیک شده‌اند.

    محمودزاده گفت: یکی از ابهاماتی که گاهی در فضای رسانه‌ای مطرح می‌شود این است که اگر مدرسه‌ای برای نمونه ۱۲۰ یا ۱۵۰ میلیون تومان دریافت می‌کند، این مبلغ اضافه بابت چه موضوعی است.

    وی ادامه داد: ما همواره اعلام کرده‌ایم شهریه ابلاغی مربوط به برنامه درسی و آموزشی مدرسه است و مواردی مانند لباس، میان‌وعده، غذا و فعالیت‌های آموزشگاهی جزو شهریه مصوب آموزشی محسوب نمی‌شوند.

    محمودزاده تأکید کرد: در سامانه، این موارد به‌طور شفاف مشخص شده و خانواده‌ها می‌توانند ببینند چه بخشی از پرداخت‌ها مربوط به لباس، چه بخشی مربوط به غذا و چه بخشی مربوط به فعالیت‌هایی مانند زبان یا سایر برنامه‌های خارج از درس است.

    وی افزود: این سامانه به‌تدریج کامل‌تر خواهد شد و در سال‌های آینده تلاش می‌کنیم از ظرفیت هوش مصنوعی نیز در آن استفاده شود تا بخشی از امور مدیریتی و نظارتی به شکل هوشمند انجام گیرد.

    رتبه‌بندی مدارس غیردولتی از مهرماه

    وی یکی دیگر از برنامه‌های فناورانه را رتبه‌بندی مدارس غیردولتی عنوان کرد و گفت: این موضوع در شورای راهبردی تصویب شده و شاخص‌های آن تا حد زیادی با شاخص‌های «مدرسه تراز» تلفیق شده است.

    محمودزاده افزود: این شاخص‌ها اکنون در شورای عالی آموزش و پرورش در حال بررسی است و پس از تصویب، تلاش می‌کنیم از ابتدای مهرماه با بهره‌گیری از فناوری‌های جدید، رتبه‌بندی مدارس غیردولتی آغاز شود.

    وی اظهار کرد: از این پس، میزان افزایش شهریه نیز می‌تواند بر اساس رتبه مدرسه تعیین شود. برای مثال، اگر مدرسه‌ای رتبه پنج داشته باشد، سقف افزایش شهریه آن برای سال‌های آینده مشخص خواهد بود.

    وی گفت: این موضوع هم نظارت آموزش و پرورش بر کیفیت آموزشی و پرورشی را تقویت می‌کند و هم مؤسسان مدارس را برای ارتقای کیفیت حساس‌تر خواهد کرد.

    محمودزاده ادامه داد: همچنین به‌دنبال ایجاد رقابت جدی میان مدارس در قالب نظام رتبه‌بندی هستیم تا مدارس برای ارتقای جایگاه خود تلاش بیشتری داشته باشند.

    پوشش ۱۰ درصد دانش‌آموزان مناطق محروم با «مدارس همیار»

    وی درباره طرح «مدارس همیار» نیز گفت: مدرسه مجازی و مدارس همیار از دیگر برنامه‌های فناورانه‌ای است که در دست پیگیری قرار دارد.

    محمودزاده افزود: در این طرح قرار است ۱۰ درصد دانش‌آموزان مناطق محروم و کم‌برخوردار با همکاری مدارس برتر کشور و با مدیریت سازمان مدارس و مراکز غیردولتی، تحت پوشش برنامه «مدارس همیار» قرار گیرند.

    وی ادامه داد: بخشنامه این طرح با امضای مقام عالی وزارت به استان‌ها ابلاغ شده است.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.