به گزارش ایلام معلم و به نقل از اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش استان ایلام علی درویشی سرپرست اداره کل آموزش و پرورش استان به مناسبت گرامیداشت ۸ اسفند ماه سالروز فرارسیدن روز امور تربیتی و تربیت اسلامی، امروز جمعه ۶ اسفند ۱۴۰۰ سخنران پیش از خطبه های نماز جمعه شهر ایلام بود.
علی درویشی سرپرست اداره کل آموزش و پرورش استان ایلام در خطبه های پیش از نماز جمعه شهر ایلام ابتدا ضمن تبریک فرارسیدن مبعث پیامبر اکرم (ص) با اشاره به اینکه شهید رضایی نژاد از شهدای شاخص هستهای استان ایلام و از مهندسین خبره می باشد فرارسیدن روز مهندس را نیز تبریک گفت.
علی درویشی سرپرست اداره کل آموزش و پرورش استان ایلام گفت: زمانی که انقلاب ما در محاصره اندیشه های غربی قرار گرفته بود نهاد امور تربیتی با تدبیر شهیدان رجایی و باهنر تاسیس شد و اگر این تدبیر عالمانه نبود انقلاب ما در بُعد تربیتی دچار چالش می شد. امور تربیتی و تربیت اسلامی، اندیشه های ناب الهی را وارد مدارس ما میکند. وی ادامه داد: در گذشته استکبار جهانی قلمرو مدارس ما را از اندیشه های غربی پر کرده و تغذیه فکری نامناسبی وارد مدارس میکردند که معلمان و دانش آموزان را تحت تاثیر قرار می داد.
درویشی بیان کرد: اهداف حراست از مرزهای اعتقادی دستاوردهای انقلاب، اندیشههای ناب محمدی بود و مربیان ما سربازان این جبهه بوده که در این راه به جهاد تبیین پرداختند. دشمن در جنگ فرهنگی با تهاجم و شبیخون فرهنگی در جهت پیشبرد اهداف خود گام بر می دارد ولی معلمان ما سربازان جنگ نرم علیه تهاجم فرهنگی دشمن هستند و نمی گذارند اندیشه های غربی بر دانشآموزان تسلط پیدا کند. اگر ما بخواهیم بر سیطره فرهنگی دشمن غلبه کنیم و فرهنگ ناب اسلامی را گسترش دهیم باید به آموزش و پرورش به معنای واقعی آن برسیم. و در این میان نقش امور تربیتی بسیار حائز اهمیت است. در گذشته برخی میخواستند که امور تربیتی را از بین ببرند اما رهبر معظم انقلاب حضرت امام خامنهای (مدظلهالعالی) مانع از این کار شد و اگر ایشان نبودند اسنادی مانند ۲۰۳۰ فکر و اندیشهها و ارزشهای ایرانی و اسلامی را نابود می ساختند. درواقع رهبر معظم انقلاب احیاگر امور تربیتی در این بازه بودند.
سرپرست اداره کل آموزش و پرورش استان ایلام به چهار شاخصه مهم برای جامعه اسلامی اشاره کرد و گفت: نماز، زکات، امر به معروف و نهی از منکر ۴ شاخصه اسلامی بودن یک جامعه می باشند. بدین صورت که نماز باید به عنوان رکن در مدارس ترویج یافته و زکات برای رفع مشکلات اقتصادی گسترش پیدا کرده و امر به معروف و نهی از منکر نیز به عنوان پادزهرهایی در برابر جنگ رسانه ای دشمن استفاده شوند تا اسلامیت جامعه حفظ شده و استکبار نتواند از نظر فرهنگی آسیبی به ما برساند.
وی همچین گفت: بر اساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، مدرسه کانون تربیتی محله است و ارتباط آن با مسجد و ائمه جماعات بیشتر میشود و جهاد تبیین در اینجا کاربرد پیدا میکند و میتوان به عنوان یک نکته اساسی به آن توجه کرد. جهاد تبیین میتواند با رویکرد آموزشی و پرورشی در مدارس به مقابله با جنگ نرم و شایعه پراکنی های دشمن پرداخته و دشمن را از رسیدن به اهداف خود باز دارد. در راستای جهاد تبیین باید گفت این انقلاب ما افتخارات و دستاوردهای زیادی در زمینههای مختلف (هستهای، فناوری نانو، فناوریهای باروری، فناوریهای سایبری و …) داشته است و ما با همهی مشکلاتی که بوده به این نقطه رسیدیم و باید این موارد بیان شده تا در جنگ نرم دشمن پیروز شویم. چراکه دشمن به بهانههای مختلف سعی دارد مردم را ناامید کرده و اعتراض آنان را برانگیزد تا توفیق ها و دستاوردهای نظام مقدس جمهوری اسلامی را نبینند. قطعا در ادامهی جنگ تحمیلی ۸ ساله جنگ نرم قرار دارد که باید در این زمینه بصیرت افزایی لازم صورت پذیرد.
درویشی اظهار کرد: عدم مدیریت فضای مجازی باعث تهدید هویت اجتماعی و اخلاقی دانش آموزان ما می شود و قطعا ساماندهی و سازماندهی فضای مجازی ضروری به نظر می رسید و هیچ کس با این مسئله مخالف نیست.
سرپرست اداره کل آموزش و پرورش استان ایلام در پایان بیان داشت: از دانش آموزان عزیز میخواهم تا مباحث اعتقادی مانند نماز و خصوصا نماز جمعه را جدی گرفته چراکه این مسئله در شکلگیری شخصیت و آینده آنان اثرات مثبت فراوانی دارد.
ثبت دیدگاه