بسم رب الشهدا
حامد گنجی – فرهنگی و فعال رسانه؛گفتن از کسی که چنان حضور و غیاب او در بین ملت ایران و ملت های منطقه باعث خیر و برکت و امنیت و آرامش شده و دیگر همگان بر مفید بودن او آگاه شده اند؛ شاید کمی بی فایده برسد، اما سهم جوهر قلم این حقیر برای شهدای فرودگاه بغداد هنوز ادا نشده است.
شهید قاسم سلیمانی را میتوان مفهومی فراتر از پایداری و شجاعت قلمداد کرد. اگر تاریخ تمدن ملت ها را بنگرید و نگاهی معناشناسانه از اساطیر و قهرمانان ملی و فراملی آنان داشته باشید، کمتر کسی را می باید که از تمامی جهات و زوایا مورد قبول خاص و عام واقع شود و چنان دست آوردهایی داشته باشد که تمامی قدرتهای زمان خود را مجبور به تسلیم در برابر خود نماید.
اگر بخواهیم مفهوم قهرمان شناسی را کمی دقیقتر و جدیدتر و در جهان معاصر خود بجوییم و گشتی در تاریخ چندصدسالهی اخیر جهان بشریت بزنیم کار کمیسخت تر نیز می شود.
یکی از معایب اصلی که به مدرنیته وارد می شود این است که مدرنیته معمولا ضدقهرمان است آن هم به این دلیل که وجود عوامل مختلفی که مدرنیته به زندگی انسان وارد و بشر را دچار گمراهی میکند فرصت تفکر و تعقل و اقدام و انجام را از شخص میگیرد و فرد را به یک مصرف کننده تبدیل میکند. حال اگر این مفهوم صِرف مدرنیته با سُلطه و جاهطلبی افراد قدرت طلب همراه شود کار را دوچندان دشوار میکند.
از یک سو مصرف کننده بودن اغلب افراد در جوامع مختلف بشری و از سوی دیگری سوءاستفادهی سلطه گران و مستکبران از سایر انسان ها به وسیلهی تولید سبکهای زندگیای که بشر را از کرامات انسانی و اخلاقی به دور می سازد همگی دست به هم داده تا جهانی مادیتر از همیشه برای انسان ها رقم زنند. قطعا ایستادن در مقابل این کسانی که عامل زوال مفاهیمی چون عدالت و صلح و کار هر کسی نیست.
کسی که بتواند در مقابل این ناملایمات ایستادگی کند و گامی را در راستای برقراری صلح و از بین بردن جنگ بردارد قطعا مورد تهاجم و تضاد کسانی قرار میگیرد که به وجود آوردندهی جنگ و خونریزی هستند. سلطه گران باتمام توان خود در مقابل چنین افرادی می ایستند چراکه منافع و بقای خود را در خطر میبینند و از هر روش غیراخلاقی برای از بین بردن قهرمانهای واقعی استفاده میکنند.
مفاهیمی مانند صلح، عدالت، مهربانی، مردمداری، کمک به دیگران، تواضع، عدم خودبرتر بینی، تلاش و کوشش، و … همگی از مفاهیمی هستند که از یک قهرمان انتظار می رود آنان را به نحو احسنت در وجود خود جای داده باشد و در طرف مقابل نیز ضدقهرمان دقیقا برعکس این مفاهیم را برخوردار است.
تقابل قهرمان و ضدقهرمان پیشینهای به درازای تاریخ بشری دارد و در هرکجا که بنگریم همیشه افرادی بوده اند که در یکی از این دو دسته جای گرفته و تقابلات و تضادهایی با طرف دیگری داشته اند؛ بدون شک افرادی که دارای کرامات انسانی صحیحی بوده و همیشه برای آن چیزی که به صورت حقیق خوب و مناسب بوده تلاش کرده اند همیشه در دستهی قهرمانان قرار میگیرند.
در تاریخ معاصر جمهوری اسلامی ایران به وفور میتوان مثالهایی بی نظیر از وجود قهرمانانی را پیدا کرد که عاشقانه و مخلصانه همهی آنچه که داشته اند را برای اهداف و آرمانهایی والا و متعال فدا کرده اند. شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی فرمانده سابق سپاه قدس پاسداران انقلاب اسلامی عالیترین نمونه از وجود یک ابرقهرمان واقعی در جهان معاصر است که تاکنون در عرصهی حیات قدم نهاده است.
تاریخ دلاوریها و رشادتها و شجاعتهای شهید سلیمانی و همهی یاران وی در تاریخ نمونه و نظیر ندارد. آنجا که با کمبود امکانات در مقابل کشوری که توسط چندین کشور دیگر حمایت میشد در جنگ تحمیلی ۸ سال دفاع کردند و یک وجب از خاک ایران اسلامی را ندادند و آنجا که برای حفظ امنیت داخلی و خارجی کشور ایران مجاهدتها کرد و آنجا که داعش یکی دیگر از فرزندان نامشروع مستکبران و سلطهگران عالم بود را مغلوب قدرت ایمان و اراده رزمندگان واقعی اسلام کرد، آنجا که با اخلاق نیکو و حسنه در جذب حداکثری گروه ها و آحاد ملت ایران کوشید و آنجا که با دوراندیشی و تدبیر دلهای مردم ایران را به همدیگر نزدیک کرد و یا آنجا که عزیز دل همهی ملت ایران شد همگی نشان از آزادی و آزادگی مردمی دارد که به معنای واقعی کلمه مفهوم انسانیت و اخلاق و معرفت را تعریف کرده و به عنوان عالیترین نمونهی یک ابرقهرمان در عصر حاضر شناخته می شود.
آوازهی این ابرقهرمان در پهنای تاریخ شنیده خواهد شد و آیندگان از این مرد بزرگ و اسوهی اخلاق و انسانیت به نیکی یاد خواهند کرد.
ان شاءالله که چشمهایمان با دیدن ظهور حضرت ولیعصر (عج) و دیدار دوبارهی حاج قاسم سلیمانی و یاران آنها متبرک و میمون گردد.
اللهم عجل لولیک الفرج
ثبت دیدگاه