به گزارش ایلام معلم؛تعطیلی اجباری مدارس بر اثر کرونا، آموزش پرورش را ناگزیر به انتخاب آموزش مجازی برای دانش آموزان کرده است، هر چند با وجود هوشمندسازی مدارس و پیشرفت در فضای مجازی از حیث تولید محتوا و برنامهریزی در این عرصه پیشرفت چندانی در این نوع آموزشها نکرده ایم و مسیری پر پیچ و خم برای رسیدن به نقطه مطلوب در پیش داریم.
آموزش و پرورش با کمک متخصصان آموزش و فضای مجازی، تصیم به راه اندازی (شبکه فراگیر ارتباط معلم با دانش آموز) موسوم به شبکه شاد گرفته است؛ البته این سامانه آموزشی خالی از اشکال نیست و اشکلات فنیای دارد که وزارتخانه در پی مرتفع کردن آن است. به همین منظور اداره پژوهش خبری برای روشن شدن جزئیات آموزش مجازی در فضای کرونایی و وضعیت نرم افزار شاد با توجه به روش اسنادی با برگزاری نشست تخصصی و دعوت از پژوهشگر حوزه فرهنگی حجت الله بنیادی با طرح سوالاتی مشکلات این سامانه آموزشی را بررسی کرد.
متخصصان این اولویتهای آموزشی آموزش و پرورش در زمان بحران را به شکل زیر تعریف کرده اند:
آموزش رفع بحران
مواجهه درست با بحران
حفظ سلامت خانواده ها، کودکان و نوجوانان در حین بحران
آموزش الکترونیکی چیست؟
یادگیری الکترونیکی یعنی استفاده از فناوریهای الکترونیکی آموزشی به جا کلاسهای آموزش سنتی، همچنین این اصطلاح به یک دوره آموزشی آنلاین، برنامه آموزشی و هر نوع آموزش آنلاین نیز اطلاق میشود. واژههایی مانند آموزش از راه دور، یادگیری اینترنتی و … که از طریق اینترنت و به صورت آنلاین برقرار میشود، از جمله واژههایی هستند که به آن آموزش الکترونیکی گفته میشود.
به طور کلی هر نوع آموزشی که خارج از کلاس درس و حضور فیزیکی مدرس و به صورت اینترنتی و آنلاین برگزار شود یک نوع آموزش و یادگیری الکترونیکی است.
آموزش از راه دور (آموزش مجازی) در آموزش و پرورش
از سال ۱۳۷۵ موسسه آموزش از راه دور در آموزش و پرورش تشکیل شد. در ماده ۱ و ۲ اساسنامه این موسسه هدف از تشکیل آن این گونه تعریف شده است: (اجرای آموزشهای غیرحضوری و نیمه حضوری برای آموزش تمام یا بخشی از موضوعات درسی دوره آموزش متوسطه با تاکید بر فراگیری دروس از طریق دیداری و شنیداری و کاهش ساعات حضور در کلاسهای درس بر حسب موضوع دروس است.)
با گذشت بیش از ۲۴ سال از فعالیت این موسسه که میتوانست اندوخته بسیار غنی برای آموزش و پرورش در زمینه سخت افزار، نرم افزار و محتوا آموزش غیر حضوری باشد، اما عملکرد آموزش و پرورش در دوره کرونا نشان داد که این موسسه با تشکیلات و بودجههای متعدد دولتی و هزینههایی که از دانش آموزان این مدارس دریافت کرده است، کارنامه بسیار ضعیف و غیر قابل ارائهای در این زمینه دارد.
طرح هوشمندسازی مدارس در وزارت آموزش و پرورش
طرح هوشمندسازی مدارس با ایجاد بستر آموزش بهتر و امکان استفاده دانش آموزان و معلمان از فناوریهای اطلاعاتی و ارتباطی برای یادگیری بهتر و مناسبتر است. از اجرای این طرح بیش از ۱۰ سال میگذرد، اما دوران کرونا نشان داد موضوع مدارس هوشمند همچنان در حد یک شعار باقی مانده است و این گروه از مدارس نیز تجربیات سخت افزار، نرم افزار و محتوای آموزشی قابل ارائهای ندارند.
مزیتهای آموزش الکترونیکی
محدودیت مکان ندارد و در هر نقطه از دنیا میتوان به آن دسترسی داشت و از آموزش بهرهمند شد. محدودیت زمان هم ندارد، خیلی ازمحتواهای آموزشی به شکلی هستند که دانشجویان دانشآموزان و هر فرد دیگر که میخواهد آموزش ببیند بدون آنکه در تنگنای زمانی باشد در هر ساعاتی که اراده کند میتواند به محتوای آموزشی دسترسی پیدا کنند و تکلیفش را انجام دهد و استادی ۲۴ ساعت یا یک هفته بازخورد لازم را به دانش آموز یا دانش آموز بدهد.
انتهای پیام/
ثبت دیدگاه