سید آرمین حسینی کارشناس آموزش و پرورش؛نقش بیبدیل وزارت خانهای همچون آموزش و پرورش چنان بر روی جامعه تاثیرگذار است که اگر سکاندار این نهاد تربیتی فردی کارکشته و از بدنه آن نباشد می توان بروز زخم های عمیق بر پیکره آن اجتماع را انتظار داشت.آموزش و پرورش یکی از پایه های بنیانگذار و اساسی در جامعه گوناگون بشری است.
افراد در سنین کودکی پس از ورود به مدرسه با مسائلی همچون جامعه پذیری و علوم و فنون مختلف آشنا شده و پس از طی مدارج مختلف به مشاغل گوناگون وارد میشوند.
اما پیش نیاز تمام موارد گفته شده داشتن یک دستگاه پویا و منسجم است که میبایست از داشتن مدیران کارآمد و آیندهنگر بهره کافی را داشته باشد.
مدیری که تمام سطوح مختلف را در بدنه آن دستگاه طی نموده و با نظام مسائل و مشکلات اجرایی برای آن نهاد و کارکنان آشنا و حداقل در سالهای مسئولیتهای مختلف خود علاوه بر ارائه راهکارهای نظری برای اجرایی نمودن آنها نیز تلاش نموده باشد.
متاسفانه در سالهای اخیر،جامعه معلمین که اصلی ترین پایه های دستگاه تعلیم و تربیت هستند با مشکلات عدیدهای دست و پنجه نرم کردهاند که میتوان عمده ترین آنها را عدم همراهی مدیران وزارتی با معلمان در احقاق حقوق خود دانست، به نحوی که در ماجرای افزایش فوقالعاده ویژه برای معلمان، این جامعه صنفی معلمان بود که راسأ با سازمان برنامه و بودجه به گفتگو نشست تا بتواند حرکتی که سالها تضییع شده و مورد غفلت مدیران ستادی وزارتخانه آموزش و پرورش قرار گرفته بود سرانجام احیا گردد.
مواردی که گفته شد تنها گوشهای از رنج نامه معلمان است که بروز چنین مسائل و مشکلات این مورد خود را سرانجام در سر کلاسهای درس مشخص می کند .
جامعه فرهنگیان پیش از آن که نیازمند مدیری شوعافی باشند خواسته حضور فردی دغدغه مند در راس وزارت خانه آموزش و پرورش هستند.
فردی که خود، بدون توجه به اختلاف نظرهای سیاسی، کارآمدی و به پیش بردن اهداف سازمانی در کنار توجه به نیازها و خواسته های کارکنان را در اولویت برنامههای خود ببیند.پس از معرفی دو گزینه جهت تصدی وزارت آموزش و پرورش و عدم توفیق در کسب رای اعتماد سرانجام قرعه این دستگاه به نام شخصی افتاده است که خود در زمان تصدی پست های مهم استانی و وزارتی سعی در اعتلای حقوق همکاران خود داشته است.
دکتر نوری که از رزمندگان هشت سال دفاع مقدس است پس از استخدام در آموزش و پرورش به عنوان مربی پرورشی در تمام سطوح آموزشی به فعالیت مشغول بوده است پس از آن نیز سالها در سطوح سقف و ستاد آموزش و پرورش فعالیت کرده است در زمان وزارت حاجی بابایی به عنوان معاون وزیر منصوب شد حجم فعالیتهای مثمرثمر ایشان به نحوی بود که توانست برای نخستین بار پس از انقلاب اسلامی، بودجه را بدون کسری تحویل دهد.
همچنین ایشان یکی از پایهگذاران طرح تحولی بیمه طلایی فرهنگیان و بازنشستگان بود که توانست حجم عظیمی از مسائل درمانی جامعه بزرگ معلمان را حل نماید.
اختصاص اضافه کار به مدیران و معاونین مدارس نیز یکی از برنامههایی بود که دکتر نوری در زمان تصدی خود در وزارتخانه آموزش و پرورش با ارائه طرح توجیهی دقیق و راهکارهای مناسب به سازمان برنامه و بودجه توانست نسبت به برقراری آن اقدام نماید.
پرداخت به موقع پاداش پایان خدمت بازنشستگان در همان سال و واریز به موقع حقوق معلمان خارج از کشور نیز از تدابیر ایشان در زمان مسئولیت خویش در دستگاه تعلیم و تربیت است که متاسفانه پس از رفتن وی از بدنه آموزش و پرورش سالهاست که بسیاری از مزایایی که روزگاری باعث آسایش و رفاه کارکنان فرهنگی دولت شده بود به درد عظیمی تبدیل شده و عدم پرداخت معوقات و درد آورتر از آن عدم پیگیری مستمر مسئولین وزارت خانه باعث نارضایتی از این می دهد معلمان شده است که نمود آن را در طرح های هفتگی معلمان سراسر کشور را میتوان مشاهده کرد.
گرچه معرفی دکتر نوری به عنوان گزینه وزارت اموزش و پرورش دیرهنگام اتفاق افتاده و ریاست محترم جمهور می بایست از همان نخست از ظرفیتهای بیشمار ایشان استفاده مینمود اما به هر حال می توان این حرکت ارزشمند را به فال نیک گرفت و انتظار داشت و دکترنوری با استفاده از توانایی ها و اقدامات خود که پیش از این نیز نمود مثبت خود را نشان داده است، کشتی طوفان زده وزارت آموزش و پرورش را به سلامت از شرایط بحرانی که سالهاست با آن دست و پنجه نرم میکند خارج و رضایت خاطر فرهنگیان را بیش از پیش جلب نماید.
انتهای پیام/
ثبت دیدگاه