به گزارش ایلام معلم به نقل از خبرگزاری فارس ایلام، با گسترش بیماری منحوس کرونا ویروس همه گروههای سنی درگیر آن شدهاند و همچنان بعد از گذشت چند ماه قرنطینه این ویروس مهمان کشورمان است.
یکی از نهادهایی که در معرض آسیب جدی قرار دارد و با شیوع کوویید ۱۹ تعطیل شده مراکز آموزشی است که محل تجمع تعداد زیادی از دانش آموزان و دانشجویان است.
آموزش و پرورش با وجود تعطیلی مدارس اجازه ندادند تحصیل و آموزش نیز تعطیل شود و از این رو شبکه اجتماعی دانش آموزان به نام اپلیکیشن شاد را طراحی کردند، اما با وجود تعطیل نشدن آموزش و راهاندازی این اپلیکیشن به نام شاد، مشکلات بسیاری برای خانوادهها، دانش آموزان و معلمان به وجود آورده است.
مسوولین در استان ایلام درک درستی نسبت به محرومین داشته باشند
حمزه صفر بیگی کارشناس مسائل اجتماعی و سواد رسانه در خصوص بروز برخی از مشکلات در گفتوگو با خبرنگار فارس در ایلام، گفت: در استان ایلام مناطق حاشیه نشین و محرومی وجود دارد که دسترسی به دیتا ندارند و فضای زندگی آنها با بچههایی که در مرکز شهر زندگی میکنند و دارای امکانات سخت افزاری و نرم افزاری هستند متفاوت است.
وی افزود: با پیاده سازی این روال مقداری عدالت اجتماعی زیر سوال رفته است، مسوولین ما در استان ایلام باید درک صحیح، دقیق و هوشمندانهای نسبت به مخاطبان خود در آموزش و پرورش داشته باشند و این مخاطب شناسی در استان ما بسیار مهم و حساس است.
«شاد» برای محرومین یک شوخی تلخ است
وی افزود: مسوولین بایستی پیوستهایی برای عشایر، روستاهای دور افتاده، حاشیه نشینها و افراد متوسط و ضعیف جامعه که تنها توانایی خرید بسته اینترنت بلکه توان خرید گوشی اندروید را هم ندارند، داشته باشند.
این کارشناس سواد رسانه، ادامه داد: شبکه شاد در مناطق محروم یک شوخی بیش نیست و ایرادهای بسیاری از جمله ایراد فنی در هنگام ثبت نام، نبود پهنای باند وسیع برای جابه جایی صوت و فایلهای سنگین در مناطق محروم، عدم ارتباط گیری خانوادههایی که تا بحال گوشی اندورید نداشتهاند نشان از چابک نبودن این اپلیکیشن است.
فیلترشکنها تهدیدی جدی در کنار «شاد»
این کارشناس مسائل اجتماعی و سواد رسانه در خصوص جایگزینی این اپلیکیشن به جای آموزشهای سنتی و حضوری، گفت: تا کنون چنین تجربهای در کشور نداشتهایم و از دیرباز آموزش به صورت حضوری و سنتی بوده و اثر بخشی این روش آموزشی باید مورد سنجش قرار بگیرد.
صفربیگی تصریح کرد: با وجود فیلتر شکنهایی که به راحتی در دسترس است و عدم سواد رسانه و سواد فضای مجازی و حس کنجکاوی بچهها، آسیبهای بسیاری برای بچهها و خانوادهها به این گوشیها که باید به اجبار در دست بچهها باشد همراه میآورد.
فضای مجازی تمرکز درس خواندن را از دانشآموزان سلب کرده است
وی بیان کرد: دسترسی آسان و بدون برنامه و حداکثری بچهها به گوشی اندروید و اینترنت، تمرکز لازم را برای استفاده بچهها از اپلیکیشن شاد گرفته و کنجکاوی بچهها برای فضاهایی به غیر از این اپلیکیشن بیشتر است.
این کارشناس مسائل اجتماعی خاطر نشان کرد: سرعت تهدیدات برای دانش آموزان بیشتر از گذشته شده است چرا که دانش آموزان فقط از شبکه شاد استفاده نکرده بلکه در فضاهای دیگر به علت کنجکاوی حضور پیدا میکنند.
مسوولین باید سعی در افزایش سواد رسانه و سواد فضای مجازی برای خانوادهها و… داشته باشند و آسیبها را در مواجه با فضای مجازی به حداقل برسانند.
آموزش و پرورش به فکر جایگزینی برای شاد باشد
در ادامه رائد ناصری فر کارشناس ارشد مردم شناسی در این راستا و گفتوگو با خبرنگار فارس در ایلام، گفت: برنامهای غمناک به نام شاد جهت آموزش از راه دور، با شرمنده کردن والدین به دلیل نداشتن توان مالی در مقابل بچههایشان همراه بوده است.
وی افزود: آموزش و پرورش به فکر قشر ضعیف جامعه و خانوادههایی که در استان ایلام کم هم نیستند و نمیتوانند گوشی هوشمند تهیه کنند و از تحصیل جا میمانند نیست.
این کارشناس ارشد مردم شناسی ادامه داد: بهتر است این ارگان پکهایی را تهیه و درب منزل به این خانوادهها تحویل دهند تا جایگزینی به جای شاد برای محرومین باشد.
انتهای پیام/
ثبت دیدگاه