حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

پنجشنبه, ۴ اردیبهشت , ۱۴۰۴ Thursday, 24 April , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 91 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 1 تعداد دیدگاهها : 9×
قطار توسعه‌ی ایلام ریل ندارد؛سوت قطار، سوت پایان محرومیت
  • ۱۴۰۴-۰۱-۱۶ ساعت: 23:58
  • شناسه : 512
    1
    یادداشت؛ استان ایلام که به عنوان پایتخت خادمان حسینی شناخته می‌شود با وجود ظرفیت های عظیم برای توسعه پایدار سالهاست که از اتصال به شبکه ریلی کشور محروم مانده و همین موضوع سبب کندشدن روند محرومیت زدایی در این استان شده است.
    ارسال توسط : نویسنده : علی کرمی
    پ
    پ

    علی کرمی-فعال رسانه ای؛ایلام با وجود برخورداری از ظرفیت های عظیم مرز، کشاورزی، نفت و گاز، پتروشیمی، معادن، گردشگری و … یکی از محروم ترین استان های کشور محسوب می‌شود و زخم کهنه‌ی محرومیت این استان، هر ساله در ایام اربعین سر باز می‌کند.

    این استان با داشتن ۴۲۵ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق، شاهراه ارتباطی بین ایران و عراق بخصوص در سفرهای زیارتی به عتبات عالیات محسوب می‌شود و هر ساله میلیون ها نفر از هموطنان، استان ایلام و مرز مهران را برای سفر به کربلای معلی انتخاب می‌کنند اما ظرفیت های این استان مرزی پاسخگوی خیل عظیم زوار در ایام اربعین حسینی نیست.

    توسعه راه ها، احداث تونل ها و تلاش هایی که طی سالیان گذشته در استان ایلام صورت گرفته شایسته‌ی تقدیر و غیر قابل انکار است؛ اما در این میان یک حلقه‌ی مفقوده وجود دارد: ریل!

    زیرساخت های ریلی در سراسر جهان نقش مهمی را در ایجاد توسعه پایدار ایفا می‌کنند، تا جایی که این زیرساخت ها به عنوان یکی از شاخص های توسعه جوامع جهانی محسوب می‌شوند.

    مقرون به صرفه بودن، کاهش آلودگی هوا و همچنین آلودگی صوتی، صرفه جویی در مصرف سوخت و ایمنی بیشتر به نسبت سایر روش های حمل و نقل از جمله مزایای زیرساخت های ریلی محسوب می‌شود و بر همین اساس توسعه حمل و نقل ریلی از محورهای اساسی در برنامه ششم توسعه کشور بوده و از سوی مقام معظم رهبری مورد تاکید قرار گرفته و در سرفصل امور اقتصادی سیاست های کلی برنامه ششم توسعه در ردیف های ۲۵ و ۲۶ به طور مشخص به اولویت حوزه حمل و نقل ریلی اشاره شده است.

    توسعه زیرساخت های ریلی علاوه بر کاهش ترافیک و تصادف جاده‌ای در ایام اربعین می‌تواند در کاهش هزینه های حمل و نقل، ایجاد اشتغال و توسعه پایدار هم نقش بسزایی داشته باشد و ایلام را از بن‌بست خارج کرده و در مسیر درست پیشرفت قرار دهد.

    دشت های همواره دهلران و فاصله کم این شهرستان تا شبکه ریلی خوزستان و همچنین ظرفیت های عظیم نفت و گاز، این شهرستان را به بهترین گزینه برای اتصال به شبکه ریلی کشور تبدیل می‌کند. در صورت اتصال این شهرستان به شبکه ریلی می‌توان از ظرفیت مرز چیلات هم برای تقسیم بار ترافیکی زوار اربعین حسینی در سفر به کربلای معلی استفاده نمود که این موضوع سبب روان‌تر شدن تردد زوار در مهران، اشتغال زایی و توسعه پایدار در دهلران و همچنین کاهش تصادفات منجر به مرگ زائران در استان ایلام خواهد شد.

    در این میان لازم است تمامی اصحاب رسانه به دور از هر گونه تعصب کورکورانه‌ی حزبی، جناحی و قومیتی، یکدل و یک‌صدا در کنار مسئولین استانی و نمایندگان محترم مجلس این موضوع را مطالبه کنند تا پس از چند دهه محرومیت، سرانجام صدای سوت قطار به گوش ایلامی ها برسد و شاهد پیشرفت و توسعه‌ی روزافزون این دیار باشیم.

    انتهای پیام/

    ثبت دیدگاه

    1 دیدگاه برای “قطار توسعه‌ی ایلام ریل ندارد؛سوت قطار، سوت پایان محرومیت”
    1. pqi141

      پاسخ
    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.