سیدآرمین حسینی؛در حالیکه بیماری کرونا سراسر ایران را به رنگ خون کشانده و خانواده های بسیاری را عزادار نموده است اما به راستی چرا باید پولی که از صندوق توسعه ملی به عنوان مدیریت و مبارزه با بیماری کرونا برداشت شده است صرف خرید ساختمان یک دانشکده شود!
حدود یکسال از ورود بیماری کرونا به ایران میگذرد و متاسفانه قریب 13 هزار نفر طبق آمارهای رسمی وزارت بهداشت به جمع مبتلایان این بیماری به صورت روزانه افزوده میشود. دولت روحانی برای مبارزه با این ویروس مخرب و کشنده؛ خردادماه امسال از صندوق توسعه ملی درخواست برداشت مبلغ یک میلیارد یورو را نمود که با موافقت رهبر انقلاب این امر مواجه شد.
متاسفانه با وجود این موافقت و برداشت این مبلغ تا کنون سرنوشت دقیقی از هزینهکرد آن در دسترس نبود که به ناگاه؛ نامه اختصاص خرید ساختمان و بهسازی دانشکده فناوری های نوین از محل این مبلغ هنگفت؛ باعث تعجب همگان شد.
محمدباقرنوبخت در پاسخ به این سوال که چرا این مبلغ که میبایست صرف هزینه درمان و مبارزه با این بیماری مهلک میشد برای خرید ساختمان خرج شده است گفته بود:
1- طرح احداث دانشکده فناوری های نوین پس از طی مراحل قانونی و تهیه گزارشات توجیهی فنی و اقتصادی برای اولین بار درسال ۱۳۹۱ پس از تصویب لایحه بودجه در مجلس شورای اسلامی برای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصویب و سپس ابلاغ گردید و تاکنون همه ساله در قوانین بودجه سنواتی دارای اعتبار مصوب بوده و آخرین بار در پیوست شماره یک قانون بودجه سال ۹۹ کل کشور به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است.
۲- با توجه به اعتبار اندک طرح مذکور طی سالیان گذشته و عدم امکان احداث فضای جدید، فضای دانشکده فناوری های نوین در بخش هایی از بیمارستان دانشگاه شهید بهشتی فعال بوده که به دلیل نامناسب بودن فضای مذکور از یک طرف و ضرورت تجمیع دانشکده مذکور (با کاربری فناوری های نوین در حوزه پزشکی، داروسازی و آزمایشگاهی) با دانشکده آموزش پزشکی و مدیریت، خرید ساختمانی جدید طی نامه مورخ ۹۹/۲/۲۰ توسط رئیس دانشگاه علوم پزشکی درخواست گردید که به موجب نامه مورخ ۹۹/۴/۲۹ وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مورد تاکید قرار گرفت و نهایتا با توجه به تشدید بیماری های نوپدید از جمله کرونا وضرورت ایجاد مراکز نوین در حوزه پزشکی و گسترش آزمایشگاه ها با فناوری های جدید و داروسازی، به موجب موافقت ریاست محترم جمهور ابلاغ طی نامه مورخ ۹۹/۴/۲۹ توسط آن نهاد تخصیص اعتبار در دستور کار این سازمان قرار گرفت.
در آن سو نیز رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی،در مصاحبه با خانه ملت بیان کرد: در موقعیتی که تنها 27 درصد یک میلیارد یورویی بابت تامین هزینههای مدیریت و مقابله با کرونا به وزارت بهداشت اختصاص پیدا کرده و همه بیمارستان ها و دانشگاههای علوم پزشکی با مشکلات عدیدهای مواجه هستند اولویت دادن به ساخت دانشکدهای در این موقعیت حساس جای شک و شبهه زیادی دارد که افرادی از لابی گریها و رانت ها موجود استفاده کرده باشند.
آنچه که مطرح است چرا دولت پیش از این برای بهسازی و خریدساختمان این دانشکده اهتمام جدی نداشته و اکنون که باید این مبلغ برای مورد اضطراری همچون کرونا مصرف گردد به امور غیرضروری اختصاص داده شده است؟!
سوال آخر این است که اساسا بین مسائل و موارد؛اولویت بندی صورت گرفته است که این چنین پول و منابع کشور حیف و میل میشود؟
ثبت دیدگاه