ایلام معلم؛بیماری کرونا یکی از پاندمی های بزرگ در قرن اخیر است به نحوی که شیوع آن باعث شده تا بسیاری از فعالیت های سراسر جهان متوقف یا مختل شود.
امار کرونا در ایران نشان میدهد که تا لحظه نگارش این خبر مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۳۸۶ هزار و ۶۵۸ نفر رسیده است. آماری که نشان دهنده افزایش روزافزون این بیماری در سطح جامعه ایران است.
در پژوهشی که توسط دانشگاه کوئینز بلفاست انجام شده اما هنوز مورد تایید دیگر کارشناسان قرار نگرفته است، نمونههای خون حدود ۱۰۰۰ کودک بین دو تا پانزده ساله در سراسر بریتانیا که محققان آنها را «مبارزان کووید» خطاب میکنند، برای تعیین حضور پادتن ویروس کرونا آزمایش شد.
پژوهشگران به این نتیجه رسیدهاند که هرچند کودکان مبتلا به کووید۱۹ نیز عوارضی شبیه به عوارض آن در بزرگسالان، از جمله تب و از دست دادن حس شامه و چشایی نشان میدهند، اما تعداد چشمگیری از آنها همچنین گرفتار عوارض دستگاه گوارش میشوند.
متاسفانه در کشورما علیرغم هشدارهای متعدد جامعه پزشکی و رسانه ها؛مجموعه وزارت آموزش و پرورش با اصرار فراوان مدارس را بازگشایی کرد تا موج جدیدی از نگرانی ها به دنبال این مسئله اتفاق افتد.
قطعا برای تمام احاد جامعه و به خصوص بر جامعه فرهنگیان پوشیده نیست که فرآیند آموزش قطعا به صورت حضوری و در کلاسهای درس دارای بار علمی بیشتری خواهد بود اما آنچه که از سخنان مسئولین بهداشتی و اندکی تعقل برمی آید نشان میدهد که اهمیت سلامتی بیش از هر امر دیگری ارجحیت دارد.
اهمیت سلامتی در کلام معصومین نیز تجلی یافته است به نحوی که احادیث فراوانی در این خصوص گفته شده است ؛امام صادق(ع) در حدیثی میفرماید: عافیت و سلامتی به هیچ قیمتی قابل ارزیابی نیست. (بحار ج 75 ص 335 )
چندی پیش بود که وزیر بهداشت گفته بود؛ خیال نکنیم این ویروس چموش ما را رها میکند و ممکن است موج جدید این اپیدمی را در پاییز و زمستان داشته باشیم. بنابراین باید خودمان را برای روزهای به مراتب سختتر آماده کنیم.
دکتر «ویلیام شافنر» متخصص بیماریهای عفونی از دانشگاه وندربیلت ایالاتمتحده آمریکا اظهار کرد: موج دوم بیماری کووید-19 در فصل پاییز نسبت به آنچه در حال حاضر با آن روبرو هستیم شدیدتر است.
متاسفانه در شهرستانهای جنوبی استان ایلام ؛زیرساختهای لازم برای این امر مهیا نیست و حتی بعضی مدارس از داشتن وسایل سرمایشی در گرمای طاقت فرسای این مناطق محروم هستند.
پیام های ارسالی کاربران به پایگاه خبری ایلام معلم از رعایت پروتکلهای بهداشتی تنها در روز اول بازگشایی حکایت میکند و امروز خبری از آن تب سنجی ها و رعایت مسائل بهداشتی نیست.
آموزش و پرورش شهرستان و مناطق با اعلام این مسئله که والدین میبایست برای فرزندان خود وسایل بهداشتی لازم را تهیه نمایند از زیربار مسئولیت هرگونه اتفاق برای دانش آموزان و ابتلای آنان به کرونا شانه خالی کرده است.
همچنین ضعف اطلاع رسانی مجموعه اداره کل آموزش و پرورش استان ایلام در اطلاع رسانی کامل و جامع باعث سردرگمی خانواده های استان شده است؛تا جایی که بسیاری از رسانه ها همچنان از دریافت سوالات خود سردرگم هستند.
هنوز برنامه و ساختار مشخصی برای ادامه بازگشایی مدارس چه از سوی مسئولین وزارتی آموزش و پرورش و چه مسئولین استانی اداره کل آموزش و پرورش ایلام ارائه نشده است و پاسخهای آنان به سوالات واضح و مشخص رسانه ها مبهم و کلی گویی است و گویی این مطلب تصور میشود که قرارست خود به خود این مسئله حل شود و بازگشایی تنها رفع تکلیفی برای این سکانداران تعلیم و تربیت بوده است.
نگارنده امیدوارست پیش از آن که اتفاقی افتاده و جانها صدها هزار دانش آموز و معلم به خطر بیوفتد،آموزش و پرورش دست از لجاجت برداشته و آموزش را مانند چندماه گذشته به سمت مجازی سوق دهد.
ثبت دیدگاه