کبری امیدی آموزگار – دهلران؛کمتر از یک هفته پیش فایلی نوشتاری با مشخصات دقیق در خصوص اعلام نمرات رتبه بندی فرهنگیان استان ایلام به صورت اکسل منتشر شد که واکنش ها و گمانه هایی در پی داشت و هنوز ادامه دارد.
از یک طرف اداره کل آموزش و پرورش و متعاقب آن برخی ادارات، تکذیبیه و عدم تایید خود را در خصوص صحیح بودن فایل و نمرات اعلام کرده اند و از طرف دیگر برخی کانال های مجازی و کشوری اطلاعیه می دهند چنانچه نمره فردی در بخش مستندات صفر است به امور اداری اطلاع دهد تا در فلان تاریخ مشخص اسامی صفر شده ها را ارسال کنند! این دوگانگی در تکذیبیه و اطلاعیه، یک تناقض ایجاد کرده اگر چنین فایلی فاقد صلاحیت است پس طبق اطلاعیه تکلیف فرهنگیانی که اسم و مشخصات دقیق پرسنلی و محل خدمت آن ها( مثل سایرین) موجود نیست و یا نمره مستندات آن ها صفر شده بر چه اساس و مکانیزمی خبردار شده و به امور اداری اطلاع دهند؟ آیا خود همان اطلاعیه دلیل بر درستی اسامی و نمرات فایل مربوطه نیستند؟
آیا همان اطلاعیه و توصیه ای که در خصوص از قلم افتاده ها کرده است صرفاً برای فرهنگیان استان ایلام صادر می شود و یا در سایر استان ها چنین فایلی منتشر شده که متعاقباً چنین اطلاعیه ای صادر می کنند؟
صرف نظر از این تناقض، چنانچه محتوای فایل را فرض بر اصل بگیریم توجه ادارات آموزش و پرورش به چند نکته جلب می شود:
فرسایش روحی و روانی فرهنگیان ناشی از سهم رتبه بندی در همه جای کشور بیش از آنچه تصور می شد طولانی شده است. در این وانفسای تورم و گرانی، این موضوع که ارتباط مستقیم با معیشت فرهنگیان دارد مسئله ای ساده نیست کسی بخواهد از روی سلیقه و سهل انگاری و یا خدای ناکرده حب و بغض آن را جدی نگیرد و فرهنگیان را در عین زحمات و شایستگی از حقوق و امتیازاتی محروم کند که معیشت آن ها مستقیمأ در گرو آن است.
همه می دانیم و اطلاع داریم مسئولیت و اختیارات برای کسب نمره و رسیدن به رتبه مطلوب، تمامأ به همکاران فرهنگی واگذار شده است. همه کسانی که از ابتدای ارزیابی و بررسی فایل ها با سِمَت مدیر واحد آموزشی و تایید کننده منطقه و ارزیاب، مدارک را بررسی کرده اند فرهنگی اند و اما دست آخر تمام کننده این ماراتن طولانی همکارانی هستند که به اسم گروه ممیزی، آخرین اعمال نظر را انجام داده و رتبه ها را جمع بندی می کنند. بنابراین با توجه به دوگانگی حاصله(تکذیبیه و اطلاعیه) اگر همین نمرات ملاک اصلی در رتبه است نیاز است گروه محترم ممیزی در ادارات یک تجدید نظر جدی و دقیق در جمع کردن مسئله داشته باشند. همه ما کارکنان این مجموعه هستیم چه کسانی که ارزیاب و ممیزی اند و چه سایرین که ورقه هایشان تصحیح می شود! ضمن اینکه تعدادی از فرهنگیان در سنوات آخر خدمت بسر می برند و ظاهراً نمره خیلی از آن ها بر مبنای همین فایل کمتر از صلاحیتی است که دارند! وقتی کار قضاوت به خود ما واگذار می شود شایسته است اگر نسبت به یکدیگر انعطاف نداریم لااقل جانب عدالت و بررسی صلاحیت به طرز بسیار دقیق و روشن رعایت شود. اگر غیر از این است ادارات آموزش و پرورش به صورت شفاف نحوه صدور کارنامه و اسامی ممیزی ها که علی القاعده باید از برجسته ترین نیروها باشند- اعلام کند تا ضمن احترام به اصل روشنگری، کمترین مقاومت و سوءتفاهم در برابر پاسخ گویی صورت گیرد.
این روزها و نه بلکه سال ها حال معلمان این استان همانند سایر همکاران کشور که در تب و تاب رفع مشکلات مالی و بهره مندی از حقوق مالی نسبتاً مناسب بسر می برند نامناسب است. سرانجام با همه فراز و فرودها و مطالبات به حق صنفی و کمپین های مجازی، دولت و مجلس به اجماع نظر رسیده اند که حل نهایی بخشی از مشکلات معیشت فرهنگیان را در فرایندی صد درصد کاغذی و بروکراسی الکترونیکی به اسم رتبه بندی جمع بندی کنند. هر چند چگونگی اجرای رتبه بندی ممکن است در مقایسه با افزایش حقوق کارکنان سایر ادارات، شائبه ساز بوده و دیر صورت گرفته است و اما اگر همین یک قلم مسکن ،به سرانجام برسد شاید التیامی بر زخمی باشد که سال هاست کمتر کسی خارج از مجموعه پی به وخامت آن برده است.
شایسته است در کاری که حل آن به خود ما واگذار شده است نهایت حساسیت داشته باشیم تا از کسی حق و حقوقی زایل نشود.
ثبت دیدگاه