سیدآرمین حسینی؛طرح رتبه بندی معلمان که بیش از ۱۲ سال در راهروهای دولت در رفت و برگشت بود که بالاخره با تصویب مجلس و شورای نگهبان برای اجرایی شدن به هیات دولت ابلاغ شد.
پس از این مرحله وزارت آموزش و پرورش با ارسال شیوه نامه اجرایی طرح رتبه بندی معلمان به ادارات کل استانها از آنان خواست تا طی ضرب العجلی پس از ۴ ماه از تصویب طرح، اقدام به رتبه بندی معلمان در رتبه آموزشیار معلم یا همان رتبه ۱ نمایند.
این اتفاق در حالی رقم خورد که طبق قانون مصوب مجلس، وزارت آموزش و پرورش میبایست پس از گذشت حداکثر ۳ ماه از تصویب لایحه، معلمان را در رتبه های مختلف قرار میداد اما با وقت کشی و طولانی کردن این پروسه توسط آموزش و پرورش این زمان به قهقرا رفت و فرهنگیان فعلا از دریافت حقوق و امتیازات اصلی مربوط به این طرح محروم شده اند.
یکی از مسائل بحث برانگیز این روزها در وزارت آموزش و پرورش این است که در سامانه Hrm گزینه اعلام نظر هیات ممیزه منطقه و استان فعال شده است اما تاکنون این دستگاه اجرایی از ابلاغ شیوه نامه اجرایی هیات های ممیزه برای تعیین رتبه اصلی معلمان خودداری میکند.
بررسی ها نشان میدهد که تمامی فرایندها مربوط به بررسی مدارک معلمان توسط مدیران واحد های آموزشی، امور اداری و تشکیلات و مسوولان حراست و گزینش برای تعیین رتبه اصلی فرهنگیان انجام شده است و تنها تایید نهایی یا عدم تایید هیات های ممیزه برای رتبه بندی باقی مانده است که این وقت کشی و طولانی کردن پروسه، سبب شده است که گمان زنی ها در خصوص باقی ماندن فرهنگیان در رتبه موقت آموزشیار معلم بیشتر شود.
هنوز مشخص نیست که وزارت آموزش و پرورش این روزها چه برنامه ای برای نهایی کردن طرح رتبه بندی معلمان دارد؛ چرا که مسوولین این وزارتخانه در روزهای گذشته بجای عملیاتی کردن این موضوع(پایان دادن به طرح رتبه بندی معلمان) ، اقدام به تغییر معاونت پشتیبانی وزارتخانه و برکناری رییس مرکز امور اداری این دستگاه اجرایی نموده است.
حال باید دید که وزارت آموزش و پرورش با فعال کردن هیات های ممیزه قطار رتبه بندی معلمان را به مقصد خواهد رساند یا با استمرار رتبه موقت آموزشیار معلم برای فرهنگیان، گمانه زنی برای کشاندن این طرح به سال آینده و به دیون رفتن معوقات معلمان، باعث نارضایتی در بین فرهنگیان خواهد شد.
ثبت دیدگاه